Aurreko urteetan bezala, Iratzarrik tailer bat proposatu zuen Gabonetako menua egiteko. Oraingo honetan, Unai Perez Yanci sukaldari legazpiarrak eman zuen ikastaroa. Badirudi sukaldaritza-tailer honek harrera ona izan zuela bazkide eta legazpiarren artean, eta, berriro ere, izen-emateei dagokienez, aurreikuspen asko gainditu zirela. Hori dela eta, gure elkartea taldekako kide-kopurua eta talde-kopurua handitzera bultzatu zuen, 80 pertsona baino gehiago matrikulatu baitziren.
Ikastaroa lau egunetan zehar eman zen, hiru orduko saio bat talde bakoitzeko.
Benedictine arrautzak, legatz errea pikilo piperren saltsa gainean eta porru kurruskariarekin, eta bi txokolatezko mousea prestatu zituen sukaldariak, Karlos Peñagarikano laguntzaile zuela. Plater guztiak dastatzeko eman zizkieten gero ikastaroko partaideei.
Unai Perez Iantzik (Legazpi, 1987) Donostiako CEBANC sukaldaritza eskolan ikasi zuen, lehenengo gozogintza, eta gero sukaldaritza. Tolosako Frontoian egin zituen praktikak gero, Roberto Ruiz sukaldariaren aginduetara. Ondoren, jatetxetik jatetxera ibili da lanean, besteak beste Legazpiko Latxartegin. Horretan sukaldari buru izan zen, eta Peñagarikanok pintxe moduan lan egin zuen berarekin. Legazpin ibili ondoren, adinekoen egoitzetan egin du lan: Zumarragako Argixaon, Arrasateko Aita Mennin, etab....
Iratzarriren ikastaro berezi hau antolatzeko deia urduritasunarekin eta ardurarekin jaso zuela aitortu zuten bai sukaldariak bai pintxeak asteleheneko saioa amaitzean. “Baina dena oso ondo atera da, eta gustura” geratu ziren biak.
Bertaratzeak, iruzkin positiboek eta, oro har, tailerraren arrakastak halako jarduera gehiago antolatzen jarraitzeko pizgarria da.
Mila esker guztioi!! !
Eguraldiak ere lagundu nahi izan zuen Iratzarriren 35. urteurrenaren ospakizunean eta egun hotz eta euritsu batzuen ostean, zeru urdina eta eguzki distiratsua azaleratu ziren. Izena eman genuen ehun bazkideok aukera aprobetxatu eta ez genuen huts egin.
Hasiera batean, Latxartegi parketik gertu dauden eskaileretan elkartu ginen bazkideok oroitzapenezko argazkia ateratzeko; Luis Mari Murua argazkilari zelarik.
Ondoren, Aitxuri jatetxera joan, mahaietan eseri ginen menu bikain bat dastatzeko.
Bazkaria giro lasai eta alaian joan zen. Bazkariaren amaieran, topa hunkigarria izan genuen hildako bazkideen omenez, baita egungo eta etorkizuneko bazkideen omenez ere.
Dantza saio bat egitea besterik ez zen falta, eta hala izan genuen parte-hartze handiarekin.
Laburbilduz, topaketa, oroitzapen, poz eta harmonia oneko egun hunkigarria.
MUSIKA AUDIO LIBURUTEGIA YOU TUBE: All the Fixings - Zachariah Hickman / Banish Misfortune - Nat Keefe & Hot Buttered Rum /Dusty Road Magic - Chris Haugen / From Whence We Came - Dan _Lebo_ Lebowitz, Tone Seeker / The Road To Mordor - Ezra Lipp / Viking - Aakash Gandhi.
Aurten ere, sukaldari edo aditu legazpiarren baten gidaritzapean gabonetako menua prestatzeko antolatu dugun tailerrak (aurten Unai Perez Yancik) harrera ona izan du eta gainezka egin digu. Egoera horrek behartu gaitu talde bat gehitzera eta talde bakoitzeko gehienezko parte-hartzaile kopurua handitzera.
Era berean, sentitzen dugu epez kanpo izena emateagatik hainbat pertsona plazarik gabe geratu direla.
Kurtsoak izena eman dutenak erabat asetzea espero dugu.
Aurreko urteetan bezala, gure elkarteak Udalak antolatzen duen lehiaketa gastronomikoan parte hartu du, Legazpiko erakunde eta pertsona guztiei irekita dagoena. 41. edizio honetan parte hartu duten taldeak 18 izan dira: familiak, lagunak, elkarte gastronomikoetako erakunde eta ordezkariak, etab.
Badirudi lehiaketak eta sortzen den giroa, bai lanketa unean, bai landutakoa dastatzeko ondorengo bazkarietan, gero eta zale gehiago erakartzen dituela.
Iaz, buztana saltsan prestatzeko platera izan zen lehiaketa; aurten, zapoa amerikar erara egiteko ahalegina egin da.
Aurten, gure bazkideek aurkeztutako platerak hirugarren saria jaso du. Azkeneko lau lehiaketetan hiru sari jaso dira, eta pozik egoteko arrazoia da gure parte-hartzearekin.
Baina aipagarriena, beste behin ere, parte-hartzeari dagokionez lehiaketa izaten ari den gorakada da, lehiakideen artean dagoen giroa eta ondoren koadriletan, familietan eta abarretan egindako platera dastatzea... Hurrengo edizioetarako animatzeko pizgarriak dira guztiak.
Animo eta hurrengoaren bila! !